Algemene informatie

Nabewerken van de foto’s

De foto’s zullen tijdens de shoot in RAW bestanden geschoten worden. Dit is een bestandstype, waarin zoveel mogelijk beeldinformatie behouden blijft, waardoor de kwaliteit van de foto zo hoog mogelijk is. Na de fotoshoot zullen de foto’s door mij uitgezocht worden op de fototechnische aspecten. Hierna krijg je per email een link toegestuurd met daarin je persoonlijke pagina met de foto’s. Deze pagina is beveiligd met een wachtwoord. Uit de selectie kun je dan zelf een keuze maken van een aantal foto’s, afhankelijk van het pakket wat je uitgekozen hebt. Zodra je de keuze hebt gemaakt ga ik de foto’s nabewerken In Capture One en/of Photoshop. Wat ik belangrijk vind is dat de foto’s zo natuurlijk mogelijk worden en het er niet nep uit gaat zien. Ik zal dus geen kleuren filters e.d. toepassen. Wel kan ik er voor kiezen om bepaalde foto’s zwart-wit te maken, omdat het net een mooi accent aan de foto kan geven.

Ontvangen van de foto’s

Ongeveer 4-6 weken na de fotoshoot krijg je de bestanden in hoge resolutie toegestuurd. De bestanden zijn uitsluitend voor eigen gebruik bedoeld. Mocht je de foto’s op social media willen plaatsen dan vraag ik of je hierbij mijn naam en website wilt vermelden.

Afdrukken

De foto’s van de fotoshoot kun je natuurlijk zelf afdrukken, maar de mogelijkheid is er ook dat ik ze voor je laat afdrukken. Dit doe ik bij een professionele drukker.

Publiceren van de foto’s

Foto’s van de fotoshoot kunnen door mij gebruikt worden voor promotie doeleinden. Dat wil zeggen publicatie van de foto’s op mijn website, Instagram en/of Facebookpagina. Het is uiteraard mogelijk om aan te geven dat je bepaalde foto’s niet gepubliceerd wilt hebben.