Over Moniek Lekkerkerker

“Nieuw leven en de daarop volgende ontwikkeling is fascinerend. Het is een bijzonder proces dat ik wil vastleggen’’

Mijn naam is Moniek Lekkerkerker-Hoebeke en ik ben woonachtig in Maarssen (provincie Utrecht).
In mei 2016 ben ik actief begonnen met fotograferen en ik doe dit met veel liefde naast mijn vak als verpleegkundige. Binnen mijn vak als verpleegkundige maak je verschillende levensfasen van mensen mee. Van geboorte tot overlijden. Het is bijzonder om in blije, gelukkige en verdrietige momenten een bijdrage te kunnen leveren, door de juiste zorg aan mensen te geven. Wat mij opvalt, is dat deze bijzondere momenten niet, of weinig, worden vastgelegd. Ik heb in de loop van de jaren, mede door mijn ervaring als verpleegkundige, het verlangen gekregen om meer met fotografie te gaan doen.

Als verpleegkundige ben ik werkzaam geweest op een verpleegkundig dagverblijf. De combinatie van verpleging en pedagogiek vind ik erg interessant en is een mooie uitdaging. De dingen die ik in deze tijd heb geleerd neem ik mee binnen mijn fotografie. Omdat ik vanwege lichamelijke problemen het werk op het verpleegkundig dagverblijf niet meer voort kon zetten, maar ik de kinderwereld zo puur en uniek vindt en het zonde vindt om hier niks meer mee te doen, heb ik besloten om mij te gaan richten op newborn en kinderfotografie. Het moment dat een kindje zich van kleins af aan ontwikkeld is een uniek proces en daarom wil ik deze momenten vastgelegd hebben.

Leon, mijn man, is ook fotograaf. Wij fotograferen onder de naam Lekkerkerker Fotografie. Je zult ons regelmatig samen zien om elkaar te assisteren.
Samen fotograferen wij met heel veel plezier bruiloften. Het is bijzonder om op deze manier mensen mooie herinneringen te kunnen geven. Je kunt zijn website bekijken op  www.leonlekkerkerker.nl.

Mochten er vragen of onduidelijkheden zijn dan kun je vrijblijvend contact met mij opnemen.
Het zou leuk zijn als ik jouw/jullie binnenkort voor mijn camera zie!

Hartelijke groeten, Moniek